Новини

Арбитражен съд при СППМ в полза на бизнеса

Все повече фирми в България предпочитат да се възползват от арбитражно производство, стане ли дума за уреждане на спорове. Сред огромните предимства на арбитражния пред държавния съд са бързината, по - ниските разходи, гарантираната конфиденциалност и възможността ходът на всяко дело да се проследява он лайн. Тъй като страните във всеки спор сами избират арбитрите си, за екипа на Арбитражен съд София е изключително важно да гарантира висок професионализъм и качество на работа.

От май тази година заместник - председател на съда е Наталия Александрова. Г-жа Александрова провежда срещи с представители на бизнеса, желаещи да се запознаят с възможностите, които предоставя арбитражното производство при евентуално възникване на спорове.

Г - жа Александрова се присъединява към екипа на Арбитражен съд София след дългогодишна работа като юрист. Кариерата ѝ започва през 2002 година в Дрезден,където придобива научна степен магистър в Техническия университет в града. Една година прекарва като стажант - адвокат в кантора там. От 2004 до 2005 година заема длъжността юрист в "Рейматик Диджитъл Салюшънс" София, където се занимава с търговско , договорно , авторско и трудово право. През 2005 - 2006 година е на позиция юрист в "Джингов, Гугински, Кючуков и Величков " в град София.