Новини

Международни арбитри се присъединяват към Арбитражните съдилища при СПММ

Девет международни арбитри се присъединиха към вече утвърдения състав на Арбитражните съдилища при СПММ.

Международни арбитри се присъединяват към Арбитражните съдилища при СПММНа 2 юни на специална церемония Председателят на Арбитражен съд София, г-н Драгомир Желязков, приветства арбитрите и им връчи официалните сертификати за вписване към Арбитражната колегия на сдружение за „Правна помощ и медиация“. Господата Улрих Мюнцер и Сотирис Фелиос декларираха желание да участват също така в работни групи, организирани от Сдружение за Правна помощ и медиация, където да споделят богатия си международен опит в областта на арбитража и алтернативното решаване на спорове. Г-н Георг Летт и г-н Рене Оферсен, които вече са водили семинар по Международен арбитраж в София през 2016 година, споделиха както отличните си впечатления от мероприятието тогава, така и желанието си отново да се срещнат с българските си колеги. Г-н Бернар Каен каза, че се радва на поредното професионално предизвикателство в многогодишната си кариера. Седрик Берже, който освен много успешен юрист, е и шампион по голф, се пошегува, че с удоволствие би комбинирал дейността си на арбитър с хобито си на българска почва.

Бернард Каен е френски адвокат с повече от 50 години професионален опит в областта на търговското, медийно и наказателно право. Офицер е на Ордена на Почетния легион, и Кавалер на Ordre du Merite.

Геор Летт е адвокат към Датската адвокатска колегия, а от 2006 – арбитър към ICC International court of Arbitration. Пледирал е пред Съда на Европейския съюз. Има широк опит в областта на арбитража. Участвал е в множество арбитражни дела, както в институционализирани, така и в ad hoc арбитражи. Автор е на редица публикации и книги, както в тази област, така и в други отрасли на правото. Специализира в застрахователно, финансово и бизнес право.

Улрицх Мюнцер е немски адвокат с повече от 25 години професионален опит. Сертифициран е от Адвокатската колегия на Щутгарт като специалист по международно бизнес право. Участва в работна група към Федерална адвокатска колегия на Република Германия по Европейско договорно право. Преподавател по Международно и Европейско право в Университет Пфорцхайм.

Седрик Берже започва кариерата си в края на 80-те години в Мерил Линч в Лондон. През 1993 е вписан в Женевската адвокатска колегия. Редактор е на Swiss American Review, Washington D.C. Арбитър е към ICC International court of Arbitration, както и към няколко швейцарски арбитража. В момента специализира в областта на банковото и договорно право и процес.

Матц Ингвар е член на Шведската адвокатска колегия от 1988г. Специализира задълбочено в областта на международното и правото на интелектуална собственост, дружествено и строително право.

Шандор Мемет е унгарски адвокат с повече от 10 години професионален опит в областта на дружественото и бизнес правото. Специализира в областта на формирането на тръстове и корпоративни структури.

Ив Монжин e адвокат към колегиите на Париж и Перуджа. Специализира задълбочено в международното търговско право и процес. Акцент в работата й е изготвянето на международни договори. Преподавала е публично право в Париж.

Рене Оферсен е датски адвокат и арбитър към ICC International Court of Arbitration, както и към редица други международни арбитражни трибунали. Специалист е в областта на в алтернативно разрешаване на спорове. Преподава в Университетите в Копенхаген и Аархус.

Сотирис Фелиос е гръцки адвокат с широк опит в арбитража и медиацията. Удостоен е с Медал за заслуги от Президента на Република Австрия за приноса му към правната професия. Има над 40 години опит в областта на банковото, приватизационно, вещно и търговско право и процес.

Заместник-председателя, Наталия Александрова коментира, че юристи с подобна квалификация и опит ще са от полза не само за Арбитражните съдилища към СПММ, но и за качеството на правораздаването в България като цяло.

Източник: 24chasa.bg