Новини

Възпитаник на Кеймбридж е новият арбитър на Арбитражен съд София към сдружение „Правна помощ и медиация“

Възпитаник на Кеймбридж е новият арбитър на Арбитражен съд София към сдружение „Правна помощ и медиация“Ребека Атри е юрист с дългогодишен опит, както в Европа, така и извън пределите на Континента, водещ медиатор на Legal 500 за 2017 година и съдия в медиаторските състезания Международната търговска камара (ICC).

Преподава медиация и алтернативно разрешаване на спорове в университета „Кралица Мери“ в Лондон и международно право в университета „ Ла Сапиенца“ в Рим като е автор на редица публикации в тази област.

Възпитаник е на Кеймбридж, а от скоро е медиатор и арбитър в Арбитражен съд София към сдружение „Правна помощ и медиация“.

Думите, с които я описват хората, работили с нея, са „изключителна“ и „впечатляваща“. Според тях тя е способна да види както цялостната картина, така и детайлите и евентуалните последици в даден спор.

Това, с което я запомня всеки, който я е срещал, е приветливата й усмивка и вроденият й финес.

Ребека Атри е Liveryman of the City of London и член на The Worshipful Company of World Traders.

Това са браншови и бизнес организации, основани през 12 век. Членството в тях е гаранция за доверие и качество на услугите, както и изключително висока лична и професионална атестация за членовете им.

Liverymen вземат активно участие в обществения живот в Лондон, занимават се с благотворителност и участват в избора на Lord Mayor of London, градските шерифи, членове на парламента и други.

В България Ребека Атри възнамерява да работи активно за популяризирането на медиацията като способ за алтернативно решаване на спорове. В скоро време предстои провеждането на семинари и работни групи, организирани от Арбитражен съд към СППМ, в рамките на които тя ще сподели дългогодишния си опит като юрист, арбитър и медиатор.